Kunst, pumps en oesters in Antwerpen

Ik heb het al veel vaker gezegd, ik ben dol op Antwerpen. Na een jaar in deze mooie Belgische stad gewoond te hebben, voel ik mij er thuis en kom ik er heel graag. Dit weekend was het weer tijd voor een bezoekje.

Mijn vriendinnen en ik begonnen onze citytrip op het Zuid bij Patine. Patine is een wijnbar, ontbijt-, lunchroom en B&B in één en absoluut een bezoekje waard. Na een heerlijke lunch hebben wij de tentoonstelling “From here on” in het Fotomuseum bezocht. De tentoonstelling scheen haar licht over de overvloed aan beelden ten gevolge van onze smartphones en het internet. Vervolgens heb ik mijn toekomstige huis denkbeeldig ingericht bij alle mooie antiekwinkeltjes in de Kloosterstraat en het fijne concept Noë ontdekt, waar maar liefst elke schoen in 78 kleuren en verschillende hoogtes te krijgen is. Onze avond brachten we weer door op het Zuid, waar de Pinot Grigio van Soho en de heerlijke oesters in de Osterbar, het kleine zusje van mijn geliefde Fiskebar, absoluut nog eens geproefd moeten worden.

Vandaag verkenden we de andere kant van de stad, het Eilandje. We brachten een bezoekje aan het MAS, dat echt een fenomenabel gebouw is met een ongelooflijk mooi uitzicht over de stad. Een heerlijk kopje koffie op het terras van De Markt in het Felixpakhuis tot slot, en mijn liefde voor Antwerpen is weer in volle hevigheid terug. Hieronder een paar foto’s van dit heerlijke weekend.

Noë

MASDe Markt

Het terras van onze B&BVisit Us On TwitterVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On LinkedinCheck Our Feed