Parisienne in 28 dagen

Parijs heeft voor mij iets magisch. Ik denk eigenlijk dat ik gewoon hoteldebotel verliefd ben op deze stad en ooit wil ik er wonen. Alhoewel ik dan ook weer stiekem bang ben dat als ik hier echt ga wonen, de magie verdwijnt. Maar in 28 dagen kan dat niet gebeuren en dat is precies hoe lang ik nu in de stad zit en de tijd heb om een echte Parisienne te worden.


 

Dag 3 is bijna voorbij en ik kan zeggen dat het veranderen in een Franse dame me best goed afgaat. Ik betrapte mezelf vandaag op een volledig automatische ‘pardon’ (uiteraard uitgesproken zoals alleen de Fransen dat kunnen). Daarnaast loop ik al zonder kaart, heb ik vandaag maar liefst twee personen de weg gewezen (en ik wist écht waar ze heen moesten), zit mijn haar inmiddels in een (rommelig) knotje op mijn hoofd en praten de mensen geen Engels meer terug als ik in het Frans begin.
 

Een goed begin, want dat het pas een begin is, is zeker. ‘Pas couper’ roept madame Dubois mij iedere ochtend in de Franse les toe. Want spreken kan ik wel, maar er één vloeiende Franse zin van maken is nog een heel ander verhaal.
 

Ik klink dus nog niet als een Parisienne en ook het uiterlijk van deze sophisticated dames vergt nog wat aandacht. Mijn gympies kunnen hier eigenlijk echt niet. Ik ben blij dat ik uiteindelijk toch een paar pumps in mijn backpack heb gegooid, want zonder hakken hoor je er hier niet bij. Maar hoe doe je dat? Iedere dag op straat? Voor minstens 30 minuten? Parisiennes, vertel me jullie geheim! Gelukkig ‘woon’ ik in Les Marais, de alternatieve, kunstenaars en gay-wijk. Hier mag je af en toe (niet te vaak) je hakken omwisselen voor spierwitte gympen. Maar laten mijn gympies nu net mijn favoriete zwarte all stars zijn.
 

Naast mijn hakken heb ik ook veel te veel broeken en te weinig jurkjes meegenomen. Parisiennes lopen namelijk in jurkjes of rokken. Is het mooi weer, zoals nu, dan lekker met blote benen en wordt het wat later op de avond dan trekken we er een jasje bij aan, die benen blijven bloot terwijl we een glas wijn drinken en een sigaret roken. Een sigaret roken? Ja, iedere prachtige, jonge Parisienne lijkt vergroeid te zijn met een sigaret. Hoezo slecht voor je? Je blijft er hartstikke slank bij…
 

Ik heb nog 25 dagen om een echte Parisienne te worden. Die sigaret sla ik over, maar ik start morgen met het kopen van jurkjes en hakken. À tout à l’heure!

IMG_5236.JPG

IMG_5218.JPG

IMG_5233-1.JPG

IMG_5226-1.JPG


2 Responses to 'Parisienne in 28 dagen'

  1. Janneke zegt:

    Nou Bir…. Dat lijkt me inderdaad een prima begin… In het zonnetje met blote beentjes in een prachtig jurkje…. En…. zonder sigaret maar mét een “bon verre de vin”! Amuse-toi bien!
    Liefs en ik kijk al uit naar het vervolg van je Parijs-avonturen;
    Janneke

Trackbacks/Pingbacks
  1. […] Frans nog net iets te boven ging, genoot ik van mijn eerste ervaring in een Franse bioscoop. In mijn vorige blog sprak ik al over het extreme modegevoel in Parijs. En sinds ik ben overgestapt op de jurkjes en […]

Leave a Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On LinkedinCheck Our Feed