Mijn verhaal van 2013

Het is weer Oudejaarsdag, de laatste uren van 2013 zijn ingegaan. Vorig jaar schreef ik voor het eerst een blog over het afgelopen jaar. Niet gepland, niet bedacht, maar het gaf mij een duidelijk beeld van mijn leven en dat is me goed bevallen. Zo goed zelfs dat ik vanochtend wakker werd en bedacht dat het weer tijd was. Tijd voor mijn verhaal van 2013.

Waar ik vorig jaar nog schreef dat ik dingen had gedaan die ik nooit voor mogelijk had gehouden, dromen verwezenlijkte en dat ik mezelf beter had leren kennen, wordt dit een ander verhaal. 2013 is voor mij een jaar met minder ‘grote’ veranderingen. Ik heb veel gewerkt, maar met heel veel plezier. Heb weer veel hardgelopen, al liep dat afgelopen november af met een grote domper. De Berenloop van 2013 zou mijn tweede marathon worden, maar helaas dachten de weergoden daar anders over en zat ik op het tijdstip van de marathon aan een glas wijn in een strandtent, omdat we niet mochten starten.

Als ik terugkijk naar afgelopen jaar denk ik dat ik tijd nodig had. Tijd om dingen te verwerken, een plek te geven en te accepteren dat het is zoals het is. Verstandig kan ik iets afsluiten, maar om dat ook emotioneel te doen, om je gevoelens daarover onder controle te krijgen, dat duurt even heb ik gemerkt.

Ook heb ik gerealiseerd dat dingen die ik altijd als vanzelfsprekend heb gezien, niet altijd vanzelfsprekend zijn. Ik vind het heel belangrijk om trouw aan jezelf te blijven, om de persoon te zijn waar jij gelukkig van wordt, maar het geluk van mijn lieve vrienden en familie maakt mij nog gelukkiger en dat, samen met het voornemen volgend jaar weer wat dromen uit te laten komen, is iets wat ik in 2014 ga meenemen…


Trackbacks/Pingbacks
  1. […] mijn vingers over het toetsenbord te laten vliegen en terugblikken op 2014. Inmiddels is het een traditie geworden, dus let’s do it! […]

Leave a Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On LinkedinCheck Our Feed