Ik ga het weer doen!

42,195 kilometer hardlopen op Terschelling, ik ga het weer doen. Weer al die kilometers door de duinen en ja, ook weer die drie lange en zware kilometers over het strand.

Drie jaren geleden begon ik met hardlopen uit geldgebrek. Ik woonde in Amsterdam, maar had geen rode cent. Een dure Amsterdamse sportschool zat er niet in. Van een vriendin kreeg ik een paar oude hardloopschoenen en met een lichte tegenzin begon ik met lopen. Eerst een rondje Vondelpark, toen twee en al vrij snel drie. Mijn sportbloed begon weer te stromen en ik herkende de prestatiedrang uit mijn turncarrière. Welke uitdaging kon ik aangaan? Zonder ooit maar een korte wedstrijd te hebben gelopen, schreef ik mij in voor mijn eerste halve marathon. Vanaf het moment dat ik over de streep kwam, ben ik verslaafd.

De Berenloop
Vorig jaar liep ik dan ook mijn allereerste hele marathon. De Berenloop op Terschelling. Het was afzien, het was zwaar, het was momenten lang echt niet leuk, maar het was ook ontzettend gaaf. De rush die ik voelde toen ik over de finish strompelde, daar kan niets, maar dan ook niets tegenop.

Lopen voor het goede doel
Dit jaar ga ik weer lopen. Weer Terschelling, weer de Berenloop. Ik doe het dit jaar echter niet alleen voor mijzelf. Want misschien zit het in de familie, maar ook mijn broer gaat een zware uitdaging aan. Hij gaat namelijk samen met zijn vriendin, tegen die tijd zijn vrouw, de Kenya Classic MTB Challenge fietsen. Dit is een fietstocht van 350 km in de schaduw van de Kilimanjaro onder primitieve omstandigheden waarmee ze AMREF flying doctors helpen om de gezondheidszorg in Afrika structureel te verbeteren.

Een betere wereld
Om mijn broer en zijn vriendin, en daarmee hun goede doel AMREF flying doctors te helpen, ga ik 3 november de marathon lopen voor dit goede doel. Dus wil jij meehelpen een betere wereld te creëren met goede gezondheidszorg, betere preventie en goede sanitaire voorzieningen voor iedereen? Sponsor mij dan voor de marathon door te doneren!

Ga naar www.keniaclassic.nl (team Samen één), download de app of vraag mij om een sponsorformulier!

amref


Visit Us On TwitterVisit Us On Google PlusVisit Us On PinterestVisit Us On LinkedinCheck Our Feed